Boek Zienderogen

Zienderogen

Zienderogen: visioen van de nieuwe aardeis een bundel teksten waarin het onzegbare op elke pagina voelbaar wordt gemaakt. De lezer, die ontroering niet schuwt, voelt al gauw dat een zeer gevoelige snaar wordt geraakt. De beeldrijke teksten, die los van elkaar te lezen zijn, maar niettemin één krachtig visioen vormen, brengen dezelfde hoopvolle boodschap tot uitdrukking: wanneer de mens de weg vindt naar zijn eigen hart kan hij de verandering zijn die hij zoekt in de wereld, hij wordt de wegbereider van de ‘nieuwe aarde’.

“Het ligt voor eeuwig te wachten in je eigen hart. Je kunt ernaar zoeken, maar dan beweeg je er alleen van weg. Het kan door geen duizend legers in bezit worden genomen en door geen duizend professoren worden uitgelegd. Het is rijker dan de schatkamers van de rijkste koningen. Het is geduldiger dan engelenkoren. Het wacht eenvoudig om door jou te worden ontdekt.”

Over Simon

Simon Slijkhuis (1978) is leraar en schrijver. Vanwege een sterke belangstelling voor spirituele bewustwording leefde hij drie jaar in een klooster. Hij bestudeerde mystieke teksten van onder andere Hildegard van Bingen en Aelred van Rievaulx. Inmiddels is Simon actief als schrijver en spreker en heeft hij 2 boeken gepubliceerd.

Specificaties

Titel: Zienderogen
ISBN: 9789464626032
Verschijningsdatum: april 2022

Bindwijze: paperback / softback
Afmetingen: 210 x 130 x 15 mm
Aantal pagina's: 147

Uitgegeven door: Uitgeverij Aspekt
Prijs: 25 euro (incl. verzendkosten)
Levertijd: binnen 2 werkdagen verzonden

Lezersreacties

Jij spreekt direct vanuit en tot mijn ziel in een taal zo beeldend, voelend, geurend, kleurend, ontroerend, vertederend, zacht en krachtig liefdevol.
Nicole Recourt
Deze man schrijft verhaaltjes waar je hart van gaat zingen.
Helma van der Kuilen
Je brengt iets tot leven wat sprankelt en tintelt. Wat recht tot het hart spreekt.
Linda Rood
Zijn schrijven, zó genieten en altijd liefdeslichtjes dragend, fladderend in de wind…
Mieke Dado
Simon Slijkhuis schrijft zó mooi! ècht een cadeautje voor jezelf of voor iemand die je graag de weg naar binnen wilt laten ontdekken...
Maaike Wiersma

 

Recensie Zienderogen

Ik moet bekennen dat ik al fan van het boek was, nog voordat het in boekvorm verscheen. De auteur, Simon Slijkhuis, had namelijk een aantal teksten die in het boek zijn verwerkt gedeeld op de sociale media. En iedere keer als ik de woorden las werd ik geraakt. Ik ben blij dat het boek er nu is en ik laat me graag via de woorden meenemen en verwonderen.

De woorden spreken rechtstreeks tot het hart en nemen je mee op reis naar de nieuwe aarde. Je ontdekt dat deze er al is, en er altijd al was. De vogel zingt het met zijn aardelied en de vlinder bevestigd het met iedere vleugelslag. Ik wil graag een stukje uit het boek citeren, zodat je de kracht ervan zelf kunt voelen:

‘Het begint als zacht geritsel in het gras. Het begint als een vogel in je raamkozijn, je kijkt op van je werk en glimlacht. Het begint als de zoete geur ’s avonds boven het weiland, je voelt een zachte vrede boven de aarde hangen. Het begint als de voorbijganger die zijn hand opsteekt, als de buschauffeur die stopt voor de schildpad op de weg: hij neemt het dier in zijn armen en draagt het naar de andere berm. Het begint als je vinger die een hart tekent op de beslagen spiegel.’

Voel je de woorden? Hoe ze je uitnodigen om verfrist wakker te worden? Opeens vallen me de vliegende insecten buiten op. Sommigen lijken wel rechtstreeks uit een fantasy of sf-film te komen. Ik ruik de geur van de ochtend, zie verschillende tinten groen van de planten buiten (jemig wat een vreugde voor de ogen!) en de stilte …  Juist het bruisende leven dat door mijn aderen stroomt en hoorbaar is via een vliegtuig die overvliegt doen de stilte oplichten. Dat is wat lezen in Zienderogen steeds weer wakker maakt als ik erin lees. Het bruisende leven is er al, maar valt nu op. En terwijl ik dit schrijf kijk ik op van mijn toetsenbord en zie ik hoe een spinnetje van het plafond naar beneden zoeft en landt op de stoel voor me. Wat een acrobaat. De spin bevestigt de woorden van Simon. In mijn vertaling: Wordt wakker waar je bent. Voel hoe dat wat niet te verwoorden valt je hart doet kloppen in je borstkas. Hoe het je ademt en hoe het alles in en om jou heen bezielt en beweegt. Wanneer je wakker bent kun je horen en zien wat het leven je vertelt en toont. Zodat de nieuwe aarde beleefd, gedeeld en gevierd kan worden.

Dit boek is voor ieder die de roep tot ontwaken in zijn hart voelt.Linda Rood, auteur van het ja-gevoel, van doen naar zijn en mees en de magische poort