Agenda

Simon is een geliefd spreker en auteur die bekend staat om zijn inspirerende lezingen over spiritualiteit. Zijn voordrachten nodigen uit tot bezinning en verdieping. In zijn persoonlijke, poëtische stijl weet Simon het hart van zijn lezers en toehoorders te raken. Steeds nodigt hij zijn publiek uit naar binnen te keren en met nieuwe, innerlijke ogen te leren kijken.

Simon verweeft oude wijsheden met moderne inzichten. Hierbij maakt hij  regelmatig gebruik van mystieke teksten die hij bestudeerde, deels tijdens zijn kloosterjaren. Bijzonder thuis is Simon in de spiritualiteit van Hildegard van Bingen, maar ook moderne auteurs als Etty Hillesum of Dag Hammarskjold weet hij op treffende wijze over het voetlicht te brengen. 

De woorden van Simon zijn doorleefd en weten juist daardoor menigeen te raken. Hier is geen theoretische leermeester aan het woord. De ervaringen en inzichten die hij overbrengt komen voort uit zijn persoonlijke spirituele ervaring. Juist hierdoor is hij niet alleen een leraar, maar ook een gids op het pad naar innerlijke verlichting.

Eerdere lezingen

juni
15

Lezing "Het gouden pad van je ziel"

‘Er zijn veel grijze wegen, maar één gouden. Er zijn veel woorden die kunnen klinken
maar jij bent hier gekomen om het gouden woord te spreken, het woord dat diep
oprijst uit jouw binnenste. Er zijn veel paden waarop je voeten kunnen wandelen,
maar het gouden pad is de jouwe. Het is een pad van waarheid en radicale overgave
aan het leven, het is een pad van volledige trouw aan je hart.’

In deze tijd is het een grote uitdaging bij onszelf te blijven. Er is zoveel verwarring en afleiding, dat we voortdurend moeten afstemmen, voortdurend moeten checken of wat ons wordt voorgehouden daadwerkelijk klopt met de weg die wij te gaan hebben. Eigenlijk is er maar één taak in het leven: de gouden weg van onze ziel te gaan, ónze weg van trouw aan het leven zelf. Maar om deze weg te gaan, is er veel zelfkennis nodig en een grote overgave. Daartoe wil deze bijeenkomst inspireren en uitnodigen.

Simon bespreekt dit thema in een persoonlijke lezing die wordt afgewisseld met voordrachten uit zijn boek ‘Zienderogen. Visioen van de nieuwe aarde’ en zijn nieuwe boek ‘De sterrenwandelaar’.

Wanneer: zaterdag 15 juni 2024
Tijd: van 14:00 tot 16:30 uur
Waar: Arnhem, Nederland

Meld je hier aan →